Доизградба и ставање во функција на детската градинка во населбата Точила -Прилеп

Првото_лого_за_проектот1.jpg

Петиција за доизградба и ставање во функција на детската градинка во населбата Точила - Прилеп како (двојно) политичко ветување на носителите на одлуки во Општина Прилеп!

• Ќе се реши деценискиот проблем од недостиг на згрижувачки капацитети во ЈОУДГ „Наша иднина“ - Прилеп за децата од предшколска возраст
  • Ќе нема листа на чекање за упис во јавната општинска установа детски градинки
  • Ќе се намали бројот на деца во групите и ќе се подобри квалитетот на воспитно образовниот процес во детските градинки

Мобилизирање на локалната заедница за поголема транспаретност и отчетност на носителите на одлуки во процедурите и одлуките за реализација на ветениот проект!

gradinka_tocila.jpg
Активностите се дел од проектот „Поддршка на изборни реформи” на Владата на Швајцарија, имплементиран од Меѓународната фондација за изборни системи (ИФЕС). Искажаните ставови, мислења и содржини на овие активности не мора да ги отсликуваат ставовите на донаторот, проектот или имплементаторот #CHinMK
logo_za_proektot.jpg

Мултимедиа Прес Прилеп    Kontaktiraj go avtorot na peticijata

Potpiši ja ovaa Peticija

By signing, I authorize Мултимедиа Прес Прилеп to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.

OR

Paid advertising

We will advertise this petition to 3000 people.

Learn more...