Bitola saka cist vozduh
Kontaktiraj go avtorot na peticijata
За сите нас кој живееме во Битола да немаме заболувања од најтешка категорија.Со оваа петиција секој еден поединец треба да го цени своето и здравјето на сите околу него.
This comment has been removed by the person who wrote it.
Za komsijata se raboti, mu posakuvam podolg zivot
Сликата со свињата во депонијата и РЕК во позадина, е во гимназиски учебник за природни науки,.урок за синџир на исхрана во Шведска!
Искрено, јас мислам дека загадување со ЦО2 ќе има дури има согорување на јагленот. Е ссега може да се стави мерна станица оти е срамота шо ја нема, нови филтери да се вградат за да не излегуваат честиците и таа топла водашо се испушта да се искористи за затоплување во зима (за да нема екстра.загадување од домаќинства за огрев)
Супер што некој се присетил на ова. Време беше да се поткрене оваа петиција.
Tesko na tie sto rabotaat tamu, tesko na familiite sto gi cekaat svoite najmili po cel den vo Rek. Pola grad egzistira od platite, dali direkno ili indirekno od tie vraboteni. Nemora da e taka, samo malce da imaat dusa tie sto se na pozicija i so mozat da napravat nesto.
Za nas se rabotii
Да јас сакам чист воздух во битола и секој Битолчанец го сака тоа но немат доволно храброст Битолчани да го искажат тоа. Сите знаеме од каде произлегува загадениот воздух во битола 'РЕК'но има и други загадувачи како на пример има премногу возила за накафе најмногу ги користат иако од каде и да тргниш ќе стигниш за 10минути до корзото,излезете навечер и заприметете со што поточно пекарите ги палат печките не е со дрво дрвото не мириса на пластика.И НЕ ТУКУ МИ ГО БРАНЕТЕ РЕК СИТЕ ВИЕ ШТО СТЕ ПАРТИСКИ ПИКНАТИ ВО РЕК ПОСЛЕДНИ ЕДНИ ЗА ЖАЛЕЊЕ СТЕ!!!!!!!!!!!!
| This discussion has been closed. |
Да дишиме чист воздух, да имаме по квалитетен живот и здрава младина.....!?! Ја подржувам петицијава, храбро само напред до решение на проблемот.....п.с. Не забегувајте од темата, не се препукувајте ЗА СИТЕ НАС СЕ РАБОТИ, ЗА НАШИТЕ ДЕЦА, ЗА НАШАТА ИДНИНА....