ДА СЕ УКИНЕ ЕКСТЕРНОТО ТЕСТИРАЊЕ ВО 2013
Kontaktiraj go avtorot na peticijata
PS: polovina od profesorite vo osnovnite i srednite učilišta si zboruvaat na majčiniot dijalekt, pa ako razberat našite skopsi deca dobro, ako ne neka se snaođaat.
TREBA DA SE DOGOVORIME NIKOJ DA NE POLAGA EKSTERNO
PA NEKA POVTORUVAME SITE DECA (STO NE E MOZNO)
VO NAS E SILATA
Odi be pokrij se zasrami se.
Re:
тој не е министер за образование туку за здравство, за образование е штипјанецот Кралев.
Re:
Ne samo toa tuku otcenkite ke se pisuvaat vo partiskite komiteti po spisoci a ne po znaenje.
Ova e toa
PA OVA LI E FER BE? OVA E DOBRO? :@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
This comment has been removed by the person who wrote it.
Многу ме интересира, колку се веродостојни оние што ќе ги прегледуваат тестовите, ако се истите или слични на оние кои ги пишуваат учебниците, а децата од прво одделение им наоѓаат печатни грешки во учебниците по македонски јазик и нерешливи задачи во учебниците по математика итн.
Кога ќе им ги дадат оценките на полуматурантите и матурантите кои треба да се запишат во средно училиште или на еден од нашиве добростоечи факултети и дали ќе имаат време за жалба на оценувањето и увид во тестовите.
Re:
#1314: - Denes profesorkata ni reche: "NA TIE SHTO KE POLAGAAT PO MOJOT PREDMET NEMA DA IM PISHAM POGOLEMA OD 2KA A TIE SHTO NEMA DA POLAGAAT KE IM POKLONAM CHETVORKI I PETKI!!
PA OVA LI E FER BE? OVA E DOBRO? :@@@@@@@@@@@@@@@@@@
TAKA E I TAKA KE SE SLUCUVA SEKADE
Re:
Кога ќе им ги дадат оценките на полуматурантите и матурантите кои треба да се запишат во средно училоте или на еден од нашиве добростоечи факултети и дали ќе имаат време за жалба на оценувањето и увид во тестовите.
Pa taka pisuva vo ucebnikot.I toa ke bide na eksternoto. Nie samo da kutime za od poloso da ne dojde.
Bog da cuva
SPASETE NE !!!!!!!!
Re:
Со Екстерното тестирање учениците не можат да докажат дека ја залужуваат таа отценка која ја имаат во текот на целата учебна година.Учениците не можат да ги запомнат сите лекции,дефиниции,формули и другите работи од целиот учебник.Едноставно тоа е невозможно за неколку денови да се повторат сите лекции од учебниците, а посебно од оние од средно образование.Тоа се огромни учебници исполнети со лекции кои учениците неможат сите да ги научат.Сакаме укинување на Екстерното тестирање засекогаш и за век и векови. Со Екстерното отценување се добиваат големи стресови и треми кои учениците ке ги совладаат и ке ги збунат за време на решавањето на тестот и ќе добијаат отценки пониски од заслужените.Исто така со Екстерното тестирање се нарушува психичкиот развој на децата!!! Доколку сте човечки суштества укинетего Екстерното тестирање!!!!
| This discussion has been closed. |