Продолжување на породилно отсуство поради зголемениот број на заразени, меѓу кои и деца

Komentari

#13

i jas sum za prodolzuvanje bidejki imam malo bebce so sreka neka ni e

monika naskovska (skopje, 2021-04-03)

#33

Министер за здравство,
Министерство за труд и социјална политика,
Комисија за заразни болести и
Влада на РСМ

Почитувани,
Ние мајките кои сме на породилно отсуство бараме да се продолжи платеното породилно отсуство.Ние сме во многу независна ситуација, бидејќи немаме можност да ги оставиме бебињата никаде за да тргнеме на работа. Имено, градинките работат и секако се уште се небезбедни (иако учителките може да се негативни, може некое дете да е носител без никој да знае и да ја рашири болеста), градинките работат со ограничен број на дечиња, поради социјалната дистанца не можеме, а и немаат сите услови да ги оставиме бебињата кај баби и дедовци или да ангажираме дадилки (не знаеме со кого биле во контакт претходно, а и немаат повеќето финансиска можност за ова).А со секој изминат ден има се повеќе заболени/починати.
Поради тоа бараме да го заштитите здравјето на нашите најмали и најранливи и да го продолжите платеното породилно отсуство.
Се надеваме дека ова ќе биде решено во најбрзо време и нема веќе да бидеме во неизвесност, бидејќи има мајки кои имаат притисоци за враќање на работа, недоволно разбирање и мешање на поимите вонредни и времени мерки, а сето тоа прави дополнителни притисоци и нервози во и онака напнатата ситуација.
Ви благодариме однапред .

Danche Prosheva (Bogdanci, 2021-04-03)

#47

Direktno sum zasegnata

Aida TC (Skopje, 2021-04-03)

#64

Smetam deka porodilnoto na majkite sto se na boleduvanje treba da se prodlozi i za toa ima mnogu pricini 1. Pregolem broj na zarazeni. 2.Nemaat kapacitet gradinkite i ne primaat decinja. 3.Premnogu smrtni slucaj. 4.Nemame dovolno vakcini ....itn

Zlatka Veljanova (Negotino, 2021-04-03)

#86

Навистина е повеќе од потребно продолжувањето на породилното,со ваква епидемолошка состојба и немање кој да ги чува најмилите.Ве замолуваме имајте разбирање.

Daniela Nikolovska Zdravkova (Skopje, 2021-04-03)

#162

Se potpisuvam na peticijata zatoa sto sum majka na porodilno otsustvo I veke imam edno maloletno dete koe isto taka treba da se zastiti od mono zarazuvanje

BiljAna Jankova (Kavadarci, 2021-04-04)

#166

Treba da se prodolzi porodilnoto bidejki vo ovoj period mnogu poveke se zabolivaat trudnici i deca.

Milena Smileska Nakovska (Shtip, 2021-04-04)

#172

Se e jasno napisano.

Сања Бошковска (Skopje, 2021-04-04)

#185

baram da mi bide prodolzeno porodilnoto otsustvo poradi golemiot broj na zaboleni od pandemijata

Maja Petkovski (Bitola, 2021-04-04)Платено рекламирање

We will advertise this petition to 3000 people.

Дознај повеќе...