Петиција за Спас на Глупчо и Мара од ЈП. Лајка

По објавата на лицето С.Т. за Глупчо и Мара, заловените кучиња од Ј.п Лајка работата е следна.

Наведувам дека прво, жената воопшто не е касната туку се водат од пријавата по допрен глас, и на тој начин се заловени кучињата Глупчо и Мара од страна на ЈП Лајка.

Жената имаме и очевидци дека ич не е касната ниту допрена од кучињата, туку таа ги клоцала кучињата со нога и претајќи да го избрка кучето самата не видела и паднала и се удрила.

Нема пријава од госпоѓата која наведува дека е касната ниту на инфективна клиника ниту во полиција и нема воопшто никаков медицински наод. Затоа како група за заштита на животните апелираме Глупчо и Мара да се пуштат на слобода.

На тој начин водејќи се од фб статусот на горенаведениот господин од ЈП Лајка ми кажа дека кучињата намало шанса да се вратет на истата локација.

Затоа треба да собереме што повеќе потписи за нашите кучиња да бидат слободни и да се вратат назат во нивната локација.

1647714685067.jpg

 

16477146799281.jpg

 


Здружение за заштита на животните    Kontaktiraj go avtorot na peticijata

Potpiši ja ovaa Peticija

Со потпишување прифаќам дека Здружение за заштита на животните ќе има можност да ја види целата информација што ја обезбедувам во овој формулар.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.


I give consent to process the information I provide on this form for the following purposes:
Paid advertising

We will advertise this petition to 3000 people.

Learn more...