ДА СЕ УКИНИ ДОДАДЕНАТА МОЌ НА ПОТРОШЕНАТА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА 33


Anonymous

#1

2013-03-16 23:12

ДОСТА БЕШЕ МОЛК
ТРЕБА ДА СЕ СТАВИ КРАЈ НА НАЈГОЛЕМАТА КРАЖБА
ОДРАЗ

Gostin

#2

2013-03-17 00:11

Da se napravi celokupna revizija od 1990 godina,i da se raspredeli,podednakvo na sekoj gragjanin,koj zemal akcii bespravno,da gi vrati bidejkji site ucestvuvaa vo izgradbata na firmite,i podednakvo da se raspredeli na sekoj gragjanin...

Gostin

#3

2013-03-17 08:46

Своето си го сакаме,туѓо не бараме
laki

#4

2013-03-17 09:53

kako sto ni naplakaat za zaostanati nekakvi smetki da mu se vratat na graganite parite presmetani za 33% so kamata od koga e vovedena ovaa tarifa do denes

Gostin

#5

2013-03-17 14:27

ili za site ke vazat zakonite vo ovaa zemja ili ke bide anarhija.....

Gostin

#6

2013-03-17 21:55

EVN = lopovi

Gostin

#7

2013-03-18 09:20

smesna rabota e moknosta koja se naplaka no treba da bideme po masovni za da ima rezultat pozdrav za odraz

Gostin

#8

2013-03-18 12:13

sto e mnogu mnogu e

Gostin

#9

2013-03-18 16:48

da se bombardira monopolot na evn

Gostin

#10 Re:

2013-03-19 21:23

#7: -

Ви благодариме на подршката и вистина треба сите да се свестиме дека доволно не крадат и лажат и треба да станеме да се бориме за нашите права.

Поздрав  ОДРАЗ


Gostin

#11

2013-03-26 15:01

Законот беше интервентно донесен за мислам трајност од 1 година, за што и брше наведено во законскиот акт, а зошто и понатаму се применува и е во важност треба сите да се запрашаме, а и треб да се постави прашањето во законодавниот дом од страна на некои од пратениците со што ќе докажат дека го слушаат гласот на народот.

Gostin

#12

2013-03-28 21:52

Se nadevam deka nadleznite nema da ostanat slepi i gluvi na ovaa peticija!

Gostin

#13

2013-04-02 14:33

dobro bi bilo koga vladata bi se zalozila i da ne plakame za moknost tiew pari cisto ni gi kradat

Gostin

#14

2013-04-02 16:36

odlicna ideja jas odamna se boram za ova ve podrzuvam vi kazuvam deka regilatorna komisija ja ima ukinato angaziranata moknost od 33% so dluka na ama EVN ne ja pocituva i ne ja sproveduva i vie moze da dojdete do odlukata na regulatorna pobarajte ja.

Gostin

#15

2013-04-02 18:06

ova e logicno I normalno baranje. no tragicno e sto I opozicijata ne vetuva dokolku dojde na vlast bi ukinalo nesto od nepravedno nametnatite davacki

Gostin

#16

2013-04-02 23:52

nemam komentar me odraa so smetki

Gostin

#17

2013-04-04 13:40

odlukata za plakanje 33.33%kako dodadena mok na elektricna energija bila donesena za period od edna godina,od izvor od evn makedonija, arno ama im se zaarnilo i ostanalo da trae do denes

Gostin

#18

2013-04-05 10:31

samo napred

Gostin

#19

2013-04-05 17:42

Свесни сме дека никој не може да ни поклонува нешто, но исто така сме свесни дека производите и услуги што ни ги нудат инстутиициите треба да се што поефтини или со максимална рационализација во производството и услугите. Посебно кај монополските институции, заради тоа што реалниот пазар не е во корист на граѓаните

Gostin

#20

2013-04-07 19:44

Сметките на граѓаните ќе бидат плафонски, така сто нивниот труд ќе биде наменет само за нив.

Gostin

#21

2013-04-07 21:34

Не само да се укине моќноста, туку и да се врати евтината дневна струја

Gostin

#22

2013-04-08 11:28

ja poddrzhuvam peticijata za ukinuvanje na naplata za angazhirana energija
Graganin

#23 "naivnost"

2013-04-08 13:04

G-da ili ste premnogu naivni ili ste ne-informirani. ELEM e drzavna firma i od nea Mepso koja e drzavna firma isto taka ja kupuva strujata od ELEM i ja nosi do gradovite , od gradovite t.e banderite do potrosuvacite ja prevzema EVN. Taka da EVN e samo kraen i poradi toa vo direkten kontakt so potrosuvacot, nisto poveke od toa. Cenata na strujata i se ostanato go diktiraat trosocite i cenata na uvoz na struja t.e ElEM I MEPSO.

Pozdrav

Gostin

#24

2013-04-08 16:37

Pozdravuvam ovaa peticija za ukinuvanje na kvazi dodatna mocnost na elekt. energija.
ZA INFORMACIJA: DO 1986 ILI 1988/VAZELA ODLUKA/ SE PLACALO 33,33% ZA INVESTICII ZA NOVI ELEKTRANI VO SMETKI ZA POTROSENA ELEKTR.ENERG.TOGAS USTAVEN SUD NA SFRJ JA PONISTIL ODLUKA ZA PLACANJE NA INVESTICII ZA ELEKTRANI I ELEKTRODISTRIBUCIJA JA PRENAMENI ODLUKATA VO MOCNOST NA ELEKTRICNA ENERGIJA. TOA E VISTINAAA KOJA TREBE VECE DA SE ZNAE.

Gostin

#25

2013-04-08 20:41

Незнам зошто власта не се искажува за моќноста која судот одамна донесе одлука дека е незаконсака и треба да се укине.Ја поддржувам оваа петиција бидеќи со примањата во семејството не сме во можност редовно да ги плаќаме високите сметки,и покрај големото штедење.