ДА СЕ УКИНЕ ЕКСТЕРНОТО ТЕСТИРАЊЕ ВО 2013
Kontaktiraj go avtorot na peticijata
Re: Re: Re:
Ma, celoto ova testiranje e nezakonsko ! Vo toa e rabotata - da se istakne ona sto e nezakonsko. Neli bese staveno pred Ustven sud? Sto stana so toa? Se mi se cini deka padna na Ustaven. Navistina, tuka mozete da dostavite pretsatvka pred Narodniot pravobranitel. Eve, navedete go i ova sto go napisavte za nezakonskoto rabotenje i vodenje na pedagoska dokumentacija. I toa sto ve pritiskaat kakvi ocenki ste davale, proveruvaat na nesoodveten (nepredavan i neplaniran) materijal. Da ve kaznat sto ne ste go obrabotuvale materijalot sto ne e predviden so nastvaniot plan i programa! Nonsens! Ucenicite treba da dobijat ocenka na neucen materijal. Nepredaden, neobraboten, neplaniran... So toa im se onvozmozuva konkuriranje za stipendii i vo start se hendikepirani... bez nikakva vina. Najdete se sto e nezakonsko i - kaj pravobranitelot. Pa, imaat ucenici roditeli pravnici. Neka razmislat sto moze da se stori. Imaat i nastavnicite bliski pravnici. Sepak pravnicite najdobro znaat kako i kade da se reagira ako se krsat pravila...
This comment has been removed by the person who wrote it.
Ne znam. Pisuva se na sajtot. Ima i telefon za informacii. Jas mislam sto poveke argumenti. na
primer, drzi toa deka prasanjata ne se od materijalot, a vlijaat na prosekot.
Javi se vo detskata ambasada Medjasi. jas razgovarav utrovo. Sakaat da soslusaat.
Pa, logicno, neli? Javete se na brojot na Medjasi 080012222. Tie ke vi objasnat. I jas nemav pojma sto treba, se javiv i mi kazaa. Mozebi nesto ke mozat da storat. Vo sekoj slucaj, na vreme da se intervenira. Eve, i Pravobranitelot. I jas poglednav na sajtot. Nemam porano za nisto nikogas davano pretstavka.
Re:
Taka nekako. Nasa rabota. Malku poplakaa, malku se pozalija, malku se zakanuvaa i - TOLKU. Kucinjata laat, karavanot vrvi.
Re: Re:
e bas sramota tolku lesno da se otkazes sto se sluci so medjasi?
Ne znam. Za edno javuvanje znaeme. Ama, edna lastovica ne pravi prolet. Izgleda lugeto si go smenija mislenjeto, pa sega eksternite im se SUPER. izlegoa pointeresni povodi za protesti...
Re:
taka e site gi ostavivme ucenicite bez razlika na toa sto se osteteni, ke dobijat ocenki na nepominat matrijal pa posle ke sakame uspesna obrazovana mladina. ete zasto mladite si zaminuvaat od ovaa drzava
| This discussion has been closed. |
Re: Re:
#1875: - Re:
Исто така и педагошката документација со издавање на сведителствата со оценките од екстерното нема да се совпаѓаат со ученичките и електронските дневници и главните книге т.е матичните кои се најважен дел па некој ако го изгуби сведителството му се издава дупликат според главната книга па исто и во овој случај ќе постои незаконско работење и водење на педагошката документација.