ДА СЕ УКИНЕ ЕКСТЕРНОТО ТЕСТИРАЊЕ ВО 2013
Kontaktiraj go avtorot na peticijata
Re: Re:
Што е најважно сне глуп народ а силна држава а тоа го докажавне со екстерното а ќе бидеме и пример во европа па треба да учат од нас сите други.
Nepredaden materijal, pogresni prasanja, pogresni odgovori... kako toa ke ocenuvaat, a del od prasanjata - greski ? Od tepka li? Naslepo? E, narode, narode! I na kraj sto? Ke cekame dali ke gi vpisat ocenkite ili ne. Kako ke ocenat na koi prasanja odgovorile koga delumno se tehnicki (i ne samo tehnicki) pogresni? Bas me interesira kako i na sto ke presmetuvaat kolku zasluzile. Ako, ako, ke ni se podigne nivoto na obrazovanieto so testiranjevo. Treba da se ukine ucenjeto i da se izvlekuvaat samo podatoci. Pa i toa bez veze koga prasanjata ne se od materijalot. Ama ako, neka, taka ni treba. Ako bese za petta crkva vo centar,za abortusot, za gejovite, za otpor sprema zernovski posle samo nekolku dena (planiran, sekako, a ne spontan) za se, ama bas za se ke se najdea da se soberat, a za decava i celiot nastaven proces - koj gi sisa!
Dobro, znae li nekoj kolku prasanja odgovoreni se baraat za odredeni ocenki? Vo sekoj test stoi otstrana kolku bodoi za koja ocenka. Ili tuka ne moze zasto prvo treba da se vidi kolku prasanja vo sekoj test se - utka. A posle,kako posle ke se presmetuva kolku treba da ima odgovoreno za odredena ocenka, koga brojot na prasanjata se namaluva i so toa se namaluva i brojot na dozvoleni netocni/potrebni tocni odgovori? Osven to, ako nekoj test golem broj ucenici go odgovori netocno, ne e vo prasanje nivna greska, tuku los test.
Re:
ne mi e jasno dali ste nastavnik i dali od skoloto isprativte prigovor.
Re:
Eksternoto zavrsuva na 10.06 a za 14 zakazani se roditelski na koj ce bidat soopsteni rezultatite a site sto dobile 1 na eksternoto od 17-21 povtorno ce polagaat a povtorno ako ne polozat tokas povtorno vo avgust bidejci nemoze da se dade sveditelstvo so edinica a sto ako i vo avgust nekoj ne polozil dali nekoj ce izgubi godina za nekoi glupi testovi i prasanja na niv a deka golem broj i odlicni ce potvrlat a tie nemaat pravo da polagaat povtorno pa ova e edna diskriminacija na ucenicite.
Ova od MON ve izvestija vaka? jas nemam pojma za nikakov roditelski. Mene nisto ne mi kazale za ova od skoloto na moeto dete.
Re:
Сакам да се прекинат екстерните одценувања и одценките да не се кажат
Razbravmeeee!!!!! Ama, ne e bitno da razbereme NIE, tuku TIE.
Neka se kazat, za kazuvanje, ako treba. Samo da ne stojat vo svidetelstvata.
| This discussion has been closed. |