И НИЕ СТУДЕНТИТЕ САКАМЕ БЕСПЛАТЕН ЈАВЕН ПРЕВОЗ !

Quoted post


Gostin

#66

2012-10-22 09:24

Секоја чест за реторикава , па како невие срам така да се изразувате за сопствените баби и дедовци, срамота, па тие Ве изгледаа бе луѓе. Дали тие се возат со или без пари, тоа вас не треба да Ви биде гајле, она што е важно е да се изборите Вие за да имате Вие бесплатен превоз (што тешко да се случи), поверојатно е да добиете некое намалување на цените со студентска легитимација. Секоја чест за подвигот и за идеата, но сепак немојте да заборавите човекот се раѓа, СТАРЕЕ и умира. Немојте да мислите дека и вие нема да дојдете на место на вашите баби и дедовци. И да многу човечки е и тие да имаат можност да прошетаат и да остварат некаква комуникација со околината, многу подобро ќе биде секој ден да имаат безплатен превоз за да не се прави гужва во одредени денови. Боресете за своето право, но немојте да го нарушувате правото на другите

Replies


Gostin

#69 Re:

2012-10-22 10:56:45

#66: -

A kazi mi te molam inace 30 denari ako platat ponekogas za karta ke ostanat bez pari cel mesec?? Ako mozam jas da plakjam slobodna kako student so milion drugi davacki, mozat slobodno i oni da izdvojat nekoj denar ako imaat potreba da odat negde. Ama cekaj, cekaj... Pa oni se vozat od eden kraj do drug bescelno, prvo vo eden, pa vo drug avtobus. Toa li e setanje, te molam objasni mi? Vozenje vo avtobus e setanje? Te molam, nisto od toa sto go pisa ne e na mesto, a tvrdam deka ne ni koristis javen prevoz. Provozi se 2-3 pati vo vtornik, petok ili sabota pa povtorno izjasni se.


Gostin

#70 Re:

2012-10-22 15:33:59

#66: -

Па и во Шведска и во Финска стареат и умираат луѓе, ама таму за разлика од тука не се возат без никаква потреба само затоа што е бесплатно и прават невидени гужви да не може чесен човек да влезе во автобус.

За пусти гласови од тоа старците..грујо ќе ги бања, ќе ги вози бесплатно...уште газот да им го брише само за грст долари овај гласови.

 

Дај им убава и редовна пензија и секој да си плати тоа што ќе користи..а ќе користи тоа што му треба, возење во автобус, бања, лекови...