РЕФЕРЕНДУМ за граѓански Устав на Македонија

 "ДАЛИ СТЕ ЗА НОВ ГРАЃАНСКИ УСТАВ СО ПРЕАМБУЛА НА НАЦИОНАЛНА ДРЖАВА НА РАМНОПРАВНИ МАКЕДОНСКИ ГРАЃАНИ И ПОЛНО ПРАВО НА ИНДИВИДУАЛНО САМООПРЕДЕЛУВАЊЕ?“

- Започнува постапка за собирање на 150.000 потписи за донесување на НОВ ГРАЃАНСКИ УСТАВ, во кој ќе бидеме сите Македонци, без Бугари во него, при што ќе биде бетониран македонскиот етнички идентитет, јазик, култура, историја или се она што го означува македонскиот народ!

НОВ УСТАВ кој ја определува ИДНИНАТА на државата, а не ја опишува сегашноста!

Сите да бидеме Македонци во Македонија!

Гоце Делчев напишал граѓански Устав на Организацијата!

Крушевската Република имала граѓански Устав!

Илинден е граѓанска револуција за Македонија на сите кои се родени во неа!

Потпиши се за себе и за иднината на своите деца!

Потпиши се за унитарна, обединета, европска и прогресивна Македонија!!!

ustav-na-rm.png


Петар Богојески / МКонцепт    Kontaktiraj go avtorot na peticijata

Potpiši ja ovaa Peticija

By signing, I authorize Петар Богојески / МКонцепт to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your phone number publicly online.

We will not display this information publicly online.Paid advertising

We will advertise this petition to 3000 people.

Learn more...