Стоп за понижувањата со Евровизија 2021

Македонската Радио Телевизија веднаш да го повлече настапот на Евровизија 2021.

1.     Претставникот на овогодинешниот Евросонг Васил Гавранлиев воопшто не ја претставува Македонија
2.     Васил Гавранлиев во интервју за Евровизија „случајно“ нагласува дека има бугарско државјанство и дека го добил поради тоа што Струмица е блиску до Бугарија (што за секој неупатен би требало да значи дека Струмица и Бугарија се едно)  
3.     Настапот на Васил Гавранлиев изгледа како да е инсцениран во склад со политиките на Зоран Заев, Бучковски и Љубчо со кои се сака да се прифати дека Македонскиот Народ е создаден по 1944-та.  
4.     Во неговиот спот „случајно“ некој ги заменил боите од триптихот на Жанета Вангели за да наликуваат на бугарското знаме.  
БАРАМЕ:
- ОЈО да утврди одговорност за ноторна повреда на авторските права на Ж. Вангели - Да се утврди одговорноста на продуцентот за повреда и на угледот на државата со про-бугарски обележја
- Надомест на МАТЕРИЈЛНА и МОРАЛНА штета и суспеннзија на одговорните лица од работно место.
- Од страна на МРТ веднаш да се откаже настапот и да престанат понижувањата на Македонскиот Народ !
-Замрзнување на учество на македонски претставник до расчистување на овие скандали и утврдување објективни мерила и критериуми за избор на песна и учесник.  

Евро_12.jpgGej_11.jpgЕвро_31.jpg


Македонци за Македонија    Kontaktiraj go avtorot na peticijata

Potpiši ja ovaa Peticija

Со потпишување прифаќам дека Македонци за Македонија ќе има можност да ја види целата информација што ја обезбедувам во овој формулар.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.


I give consent to process the information I provide on this form for the following purposes:
Paid advertising

We will advertise this petition to 3000 people.

Learn more...