ЗАЕДНО ПРОТИВ МАНИПУЛАЦИИТЕ СО ХРАНАТА!


Gostin

#1

2013-03-08 23:56

Da ne dozvolime da manipiliraat so nashiot izvor za zivot, da se izborime da konsumirame zdrava i bezbedna hrana!
Младен

#2 Што е ова ???

2013-03-09 17:11

Кој ја организира, до кого ќе биде испратена, на кој нацин ке ги спречи манипулациите со храна оваа петиција???
Би ја потпишал одма, само да знам детално за што се работи.

Anonymous

#3 Re: Што е ова ???

2013-03-09 17:39

#2: Младен - Што е ова ???

Ќе биде испратена до надлежниве институции во државава (Владата на РМ, Агенцијата за храна и ветеринарство, Министерството за зејоделство, водостопанство и шумарство, итн.), а камо среќа да добие пошироки размери, иако е доволно да се избориме на локално ниво. Ова е гласно кажување на нашиот став дека сакаме да јадеме безбедна храна. А, таму стои кој е авторот и организаторот - секој оној кој е човечен. Овде не станува збор за давање поддршка за некому да помогнеме, туку, првенствено, си помагаме себеси.


Gostin

#4 Re: Re: Што е ова ???

2013-05-19 14:34

#3: - Re: Што е ова ???

Не е важно кој ја отворил оваа петиција, но сепак треба да биде малку поформално направена, сепак сакаме да ја проследиме до надлежни институции. За да бидеме сериозно сфатени треба сериозно да пристапиме до проблемот. И луѓето треба да ја прочитаат за да знаат што потпишуваат. Овој текст напишан со големи букви, изгледам многу не средено и заморно за читање. Ве молам доколку е можно да се поправи текстот, и да се проследи до колкушто е можно повеќе луѓе, Поздрав


Gostin

#5

2013-05-19 14:45

Намерно е напишана со сите големи букви, полесно да се прочита (немаат значење на повисок тон тука), но, можеби некого го заморуваат големите букви, на некого, пак, му користат:) Ете, ќе се прифати забелешката, но ако некој побара да чита со поголеми букви, тогаш:) Секако, кога ќе биде доставувана до надлежните институции ќе биде пратена во соодветна форма.

Gostin

#6

2013-05-19 15:15

Послушано и извршено:)

Gostin

#7

2013-05-21 09:25

ГМО е најголемата глупост што постоело - опасна од секој аспект!

Gostin

#8

2013-05-21 11:27

So zakon da se zabrani GMO hrana

Gostin

#9

2013-05-21 15:01

Da se vovede zadolzitelno odbelezuvanje na sekoj proizvod "NEMA GMO" , zabrana na uvoz na GMO hrana , da se unisti sekoj nasad na GMO hrana .

Gostin

#10

2013-05-21 22:18

!!! *** !!!

Gostin

#11

2013-05-30 18:02

Bravo za inicijatorite na ovaa peticija i kompletna poddrska od mene.Samo napred!

Gostin

#12

2013-09-11 12:11

ВЕ МОЛАМ ПОДДРЖЕТЕ ЈА ОВАА ПЕТИЦИЈА ДА ВИДИМЕ ДАЛИ НИЕ ОБИЧНИТЕ ЛУЃЕ ЖРТВИ НА ПРЕХРАМБЕНАТА МАФИЈА ВООПШТО ИМАМЕ НЕКАКВА МОЌ ДА СМЕНИМЕ НЕШТО.

Gostin

#13

2013-09-11 12:13

za zdravjeto se raboti

Gostin

#14

2013-09-11 14:13

Zaedno za pozdravi deca, za pocista idnina!
Gostinka

#15

2013-09-11 15:15

Podrska za peticijata! Na pazar i vo marketite da pisuva od kade poteknuva hranata ,sega ne znaeme sto kupuvame ,od kakva sredina poteknuva,i da ne se dozvoli na pazar da se izlozuvaat proizdvodi prekupuvani,tuku proizvedeni od prodavacot koj isto taka treba da se kontrolira od nadleznite i da dobie sertifikat za bezbednost na hranatavo koj ke stoi kade i na koja pocva odgleduva i so sto ja tretira hranata!!!

Gostin

#16

2013-09-11 17:01

ne dozvoluvajte da ni go unistat zdravjeto

Gostin

#17

2013-09-12 12:58

Povekjeto nezavisni istrazuvanja go dokazaa isklucitelno visokiot kancerogen efekt na GMO hranata, kako i 30 kontaminacija na zemjisteto o strana na insekticidot koj se koristi. Iskustvata vo Indija, Brazil, Argentina, Ungarija itn, ja dokazaa deka primenata na GMO hranata e edinsveno rentabilna za proizveduvacot na semeto odnosno Monsanto, Syngenta I drugi.

Gostin

#18

2013-09-12 13:19

Povekjeto nezavisni istrazuvanja go dokazaa isklucitelno visokiot kancerogen efekt na GMO hranata, kako i 30 godisna kontaminacija na zemjisteto o strana na insekticidot koj se koristi. Iskustvata vo Indija, Brazil, Argentina, Ungarija itn, dokazaa deka primenata na GMO hranata e edinsveno rentabilna za proizveduvacot na semeto odnosno Monsanto, Syngenta I drugi.Posle nekolku godisna primena na GMO proizvodite vo Juzno Africka Republikase pojavija golem broj na nepoznati zaboluvanja, so zabrana na istite, isceznas I zaboluvanjata.

Gostin

#19

2013-09-12 13:22

Povekjeto nezavisni istrazuvanja go dokazaa isklucitelno visokiot kancerogen efekt na GMO hranata, kako i 30 godisna kontaminacija na zemjisteto o strana na insekticidot koj se koristi. Iskustvata vo Indija, Brazil, Argentina, Ungarija itn, dokazaa deka primenata na GMO hranata e edinsveno rentabilna za proizveduvacot na semeto odnosno Monsanto, Syngenta I drugi.Posle nekolku godisna primena na GMO proizvodite vo Juzno Africka Republika se pojavija golem broj na nepoznati zaboluvanja, so zabrana na istite, isceznas I zaboluvanjata.