„Размислуваме зелено, делуваме одговорно“ - за спас на Демиркаписка Клисура

Screenshot_132.pngСпортскиот Клуб „Клисура“ Демир Капија во партнерство со СОУ „Св. Кирил и Методиј“ од Неготино, преку проектот „Размислуваме зелено, делуваме одговорно“ застапуваат за спречување на еколошка катастрофа во Демиркаписката Клисура. Истата е предизвикана од неразградлив градежен шут кој е оставен низ Челевечка Река по изградбата на автопатската делница Демир Капија – Смоквица во должина од околу 400 метри.

Со покажаниот чин на неодговорност во однос на клисурата, загрозен е рибниот фонд (бојникот) кој се мрести таму, отежнат е пристапот на жителите на с. Челевец, загадена е средината која ја посетуваат голем број на домашни и странски туристи и спортисти (алпинисти, спортски качувачи, планинари...) и притоа ја користат за тренинзи и релаксација, нарушена е иднината на сите млади генерации за развој на здрави навики и уживање во природа, а исто така е загрозена и можноста за промоција на ова парче богатство од природата и развој на Демир Капија.

Со вашата поддршка преку потпишување на оваа петиција ќе реагираме до одговорните страни да ја поправат направената штета, а тоа ќе значи заштита на Челевечка река и Демиркаписката Клисура и ќе остави траен белег и добар пример за борба со уште многу други и слични проблеми со кои се соочува државата, за создавање на чиста и здрава животна средина за сите, за уште многу дружби, спортување, прошетки во природа и креирање убави спомени со најблиските.

Здружение Спортски Клуб „Клисура“ Демир Капија    Kontaktiraj go avtorot na peticijata

Potpiši ja ovaa Peticija

By signing, I authorize Здружение Спортски Клуб „Клисура“ Демир Капија to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.

OR

You will receive an email with a link to confirm your signature. To ensure you receive our emails, please add info@peticijaonline.com to your address book or safe senders list.

Please note that you cannot confirm your signature by replying to this message.

Paid advertising

We will advertise this petition to 3000 people.

Learn more...