АРХИТЕКТОНСКИ ФАКУЛТЕТ ДА ГО ОДБРАНИ СКОПЈЕ

Quoted post

Milan D.

#18 Arhitektonekroza

2013-04-15 10:35

Arhitekt na Balkanov ili barem nasiov del, ne e arhitekt ako ne se obide da kompromitira i osuduva tugja zamisla, so cel da ja istakne svojata upatenost vo se. E sega prasanje e dali navisitna e kompetenten i dovolno educiran za da dade relevantni kritiki. Skopje :), ma site nie bi dale se da ziveeme vo staro Skopje (ona staroto) i se e poloso od nego. Ni Skopje na Kenzo ne ni cinese, pa go napravivme Frankestajno Skopje. A jadnoto Staro Skopje imalo tri ulici so atmoscerska kanalizacija, i deset vredni gradbi.
Toa sto mene me iritira e da nekoj imal zamisla, mokj i resursi da go osmisli ova novovo 2014-to Skopje. Od druga strana se tie koi nemaat mokj resursi i ideja voopsto sto so Skopje. Se drugo samo ne ova, toa se narekuva nemanje ideja. Sto znaci koga nemas vistinska kritika na nesto sto se slucuva normalni se mnogute greski koi kje se slucuvaat.
I sto sega? Pa nisto, nema bukvalno nisto da smetat i 3000 potpisi i slicni dejstvija bidejki pozadi niv kje nema konkretna vistinska ideja. A za zal i nema koj da ja predstavi. Pa lugje 2014 e slednata godina koga treba se da zavrsi. Ova sto sega nekoj se obiduva treba se mnooooogu porano.

Aj so zdravje coveci :) Zivejte so nasmevka i pametni odluki. Covecko sustestvo e edinstveno sto znae da se smee ne si go ukinuvajte toa edinstveno dozivuvanje.

Replies


Gostin

#30 Re: Arhitektonekroza

2013-08-11 08:16:50

#18: Milan D. - Arhitektonekroza

Ako znamo da svaki narod ima vlast kakvu zaasluzuje,onda proizilazi da gradjani Skopja dobijaju/stvaraju grad kakav zasluzuju. Zalosno ali istinito, njima definitivno vise niko i nista ne moze pomoci. A sto se arhitekture tice to je zamena teza jer u ovom slucaju od nje nema ni A.